Кравчук хоче поговорити з Ющенком, а Чорновіл лякає імпічментом

Четвер, 12 січня 2006, 15:52

Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук закликає президента Віктора Ющенка провести переговори з Верховною Радою для розв’язання політичної кризи.

"Я, як перший президент незалежної України, закликаю президента Ющенка в цій непростій ситуації не виходити за межі конституційного поля, діяти за демократичним сценарієм, вступити в переговори з Верховною Радою і вирішити політичну ситуацію в рамках прийнятої урядом постанови", - сказано в заяві Кравчука, повідомляє пре-служба СДПУ(о).

За його словами, в Україні, на тлі економічної кризи, розвивається і поглиблюється політична, урядова криза, "наростає ескалація протистояння між найвищими органами влади держави: Верховною Радою і президентом".

"Це загрозливі для України процеси і причина їх значно глибша, ніж відставка прем’єр-міністра і членів Кабміну Верховною Радою. За один рік нова влада створила в країні стільки проблем, стільки різного роду криз, що поставила Україну на межу небезпеки", - заявляє Кравчук.

За його словами, постанова парламенту про відставку уряду "і була реакцією на цю ситуацію в країні в цілому".

"Історії відомі приклади, коли конфлікт між органами влади призводив до політичних вибухів у суспільстві. Цього не можна допустити", - заявив Кравчук.

Водночас, як повідомляє УНІАН, член Партії регіонів Тарас Чорновіл заявив, що у випадку, якщо оточення президента штовхатиме його до введення прямого президентського правління, то не виключено, що може "з’явитися політична воля" для початку його імпічменту.

Чорновіл вважає, що на даний час початок процедури імпічменту президента "політично дещо безглуздий".

"Ми не зацікавлені в цьому, бо починати процедуру імпічменту зараз – це створювати колотнечу в суспільстві, і це є повним безглуздям", - підкреслив він.

Водночас він заявив, що якщо будуть продовжуватися заяви щодо ведення прямого президентського правління в Україні, то цілком можливо, що може бути розпочата процедура імпічменту.

Чорновіл назвав "державним переворотом ситуацію, коли конституційний орган – Верховна Рада України - приймає рішення про відставку уряду, але той заявляє, що він не йде у відставку і його міністри не є виконуючими обов’язки”.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування