Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поки не може відповісти на два питання

Четвер, 12 січня 2006, 17:18

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна, можливо, через півтора місяці визначиться щодо кількості документів у рамках формування Єдиного економічного простору.

"Фінальна частина документів - ще рано говорити. Це динаміка, про яку з української сторони ми будемо готові вас інформувати, можливо, тижнів через шість", - заявив Ющенко на прес-конференції в четвер у Києві.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день існують 98 угод, за якими в останні 5-6 місяців Україна "активно рухається". До червня 2005 року Україна не була учасником розробки більшості з них, відзначив він.

Глава держави відзначив, що меморандум, який був підписаний чотирма сторонами в Казані, говорить про різну глибину інтеграції і різний тимчасовий підхід щодо імплементації тих чи інших угод, які стосуються організації роботи ЄЕП.

"Тому Україна саме керується цим", - сказав він. Присутній на прес-конференції прем'єр-міністр Юрій Єхануров при цьому додав, що Україна підвищила статус делегації в групі високого рівня по ЄЕП до рівня першого віце-прем'єра.

Президент нагадав, що однією з ключових позицій ЄЕП є зона вільної торгівлі, у контексті якої Україна "близька до прийняття 29 угод".

Глава держави також підкреслив, що Україна прийняла 16 угод, а "інші питання поки пов'язані з двома моментами, на які українська сторона не готова піти в пакеті про зону вільної торгівлі: це питання існування наддержавного органу і законопроекти щодо організації техніко-економічних відносин із третіми країнами".

Ющенко підкреслив, що питання існування наддержавного органу для України "не є глухим кутом". "Ми тільки пропонуємо, щоб цю політику ми вирішували через національні процедури", - відзначив президент.

Він підкреслив, що на даний час Україна "як ніхто краще відчуває, як перебувати в політиці подвійних стандартів тарифної політики".

Він нагадав, що "плечі нафтопроводів переробних нафтових заводів до українських портів демонструє різницю тарифів у порівнянні з аналогічними тарифами на північ по території Росії приблизно на 30-40%".

Президент нагадав, що однією з ключових цілей у контексті ЄЕП є формування безперешкодного транзиту, зокрема, уніфікації значної частини митної політики.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування