Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дав ще одну гарантію Європі

Четвер, 12 січня 2006, 17:45

Президент Віктор Ющенко вчергове заявляє, що Україна гарантує безперебійний транзит газу в Європу.

"Коли українці поділилися цим газом (для підтримки транзиту), вони досягли тільки одного - ми підтвердили, що ми є країною, що гарантує постачання газу в Європу", - заявив Ющенко на прес-конференції в четвер у Києві.

За його словами, позицію України "зрозуміла всю Європу", про що свідчать результати його зустрічей із представниками різних країн.

У той же час він відзначив, що для тих, хто брав участь у врегулюванні газового питання, перші дні січня були "жахливими".

"Для тих людей, що на відомчому рівні відповідали за ці позиції, я думаю, це були дні, коли люди, що представляють нашу газову систему України, продемонстрували одне - що ми маємо одну із найбільш керованих транзитних європейських систем і кваліфікований персонал, що може дійти до кожного об'єкта споживання", - сказав Ющенко.

Президент нагадав, що Україна продемонструвала свою готовність забезпечувати транзит, коли після недостачі 122 млн. куб. м газу в Європу "довелося 107 млн. діставати зі своїх сховищ" і використовувати його для постачань.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування