Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція і прокуратура взялися за фірму брата Кучми

Четвер, 12 січня 2006, 20:26

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за зловживання службовим становищем чиновниками Держкомітету зв'язку та інформатизації України.

Вони підозрюються у протиправному зупинення дії ліцензії ТОВ "Українські новітні технології" на всій території України.

Як повідомляє Департамент зв’язків з громадськістю МВС, в результаті ця фірма була "безпідставно" звільнена від сплати збору до бюджету за використання радіочастотного ресурсу в розмірі 2 мільйони 600 тисяч гривень.

Також ТОВ "Українські новітні технології" була звільнена від виконання ліцензійних умов.

МВС зазначає, що за отримання ліцензії згаданою фірмою до бюджету було сплачено лише 586 тисяч 500 гривень.

Ліцензія була видана ТОВ "Українські новітні технології" на діапазон частот, де функціонують магістральні радіорелейні лінії державних компаній Концерну РРТ та "Укртелеком", які там працюють з часів СРСР.

"Таким чином посадовці Держкомзв'язку на системній основі протягом 2000-2004 років лобіювали інтереси ТОВ "Українські новітні технології", - ідеться у прес-релізі.

Там зазначається, що справу було порушено за матеріалами Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України.

За деякою інформацією, співвласниками ТОВ "Українські новітні технології" були структури харківського мільйонера Олександра Ярославського, однак вплив на фірму також мав брат Людмили Кучми Юрій Туманов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...