У Кремлі незадоволені Рибачуком

Четвер, 12 січня 2006, 20:56

В адміністрації президента Росії здивовані заявами Олега Рибачука про те, що газовий конфлікт штучно інспірували в політичних цілях.

"З подивом сприйняте висловлювання глави секретаріату президента України Рибачука, що трактує нещодавні розбіжності в газовій сфері як штучно інспіровані в політичних цілях", - сказало "Інтерфаксу" джерело в адміністрації Путіна.

За оцінками Рибачука, мала місце ледь не "змова" проти української влади, сказав співрозмовник агентства.

За його словами, "такі заяви різко дисонують із діловим і конструктивним обговоренням лідерами двох країн питань розвитку російсько-українських відносин, у тому числі в газо-енергетичній сфері, яке відбулося напередодні в Астані".

При цьому, підкреслив співрозмовник агентства, Путіним і Ющенком було підкреслене значення домовленостей як таких, що мають взаємовигідний характер і сприятимуть зміцненню відносин між Україною і Росією.

"У цьому зв'язку заява високопосадового українського чиновника викликає здивування і не може розцінюватися інакше, як намір заднім числом "зафіксувати" якісь політичні обвинувачення", - сказав джерело.

Він підкреслив, що "така тактика навряд чи сприяє створенню сприятливого клімату для успішної реалізації комплексних угод", досягнутих між двома державами.

Як відомо, Рибачук заявив у четвер, що газове протистояння з Росією провокували українські політики через свої контакти в Москві.

"Деякі українські політичні сили просили яструбів із Кремля – ви перекрийте Україні газ, а ми зметемо цих помаранчевих", - сказав Рибачук журналістам.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування