Безсмертний радив Ющенку розігнати парламент, щоб вони не "гадили на голову"

П'ятниця, 13 січня 2006, 10:05

Керівник виборчої кампанії Блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний радив президенту Віктору Ющенку розпустити Верховну Раду до того, як вона відправила у відставку уряд Юрія Єханурова.

“Наша провина в тому, що торік ми не зажадали розпуску парламенту. Хоча я говорив президентові: перше, що потрібно зробити, – розігнати цю Раду. Користі від неї ніякої не буде, а зуби вони показати можуть” , – заявив він в інтерв’ю “Газеті по-київськи”, повідомляє прес-служба "Нашої України".

На думку Безсмертного, рішенням президента "треба розігнати і цей Конституційний Суд"

"Є ситуації, у яких фраза “гарант Конституції” говорить сама за себе. Якщо у ВР є 226 осіб, які не дають можливості працювати Конституції, президент повинен діяти: розігнати цей Конституційний Суд, сформувати наступний, який прийме присягу перед українським народом, тому що парламент – це ще не український народ, а 450 талановитих людей”, - зазначив він.

“Ви скажете: а як же Конституція? А я у вас запитаю: що ж конституційного в рішенні про відставку уряду? Не можна давати можливість цим людям гадити на голову 50-мільйонній країні, та ще й після революції”, – наголосив Безсмертний.

Говорячи про Блок Юлії Тимошенко, Безсмертний заявив, що список БЮТ – "це список жертв".

“Тимошенко – це авантюрна особистість, для неї союз що з Ющенком, що з Януковичем – це однаковий союз; союз що з Росією, що з Європою – це однаковий союз", – підкреслив він.

За словами Безсмертного, Тимошенко властиво об’єднуватись проти когось заради досягнення особистої мети.

"Вона скаже Томенку: “Ти повинен залишити свою партію, тому що ти потрібен мені”. Покористуватися Томенком і викинути його, як вона зробила з всіма іншими. Список БЮТ – це список жертв, що не розуміють, куди їх ведуть”, - зазначив він.

Говорячи про меморандум між владою і опозицією, Безсмертний зазначив:

“Небезпечна річ – кидати виклик президентові. Він виявив твердість і відкликав свій підпис під меморандумом з Януковичем. Колись Бісмарк говорив: для того щоб об'єднати Німеччину, потрібно оголосити війну Франції... Ющенко заради України у свій час пішов на підписання меморандуму. Янукович же і Тимошенко, яка примкнула до нього, не об'єдналися навіть перед загрозою економічної катастрофи”.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...