Литвин попросив його не діставати, але мучитиметься ще 5 днів

П'ятниця, 13 січня 2006, 10:35

Верховна Рада продовжила на один тиждень, до 20 січня, свою роботу в пленарному режимі.

За проголосували 241 депутатів. Постанову підтримали "регіони", КПУ, СДПУ(о), БЮТ, "Єдина Україна", фракція народної партії та блоку Литвина.

Як пояснив спікер Володимир Литвин, постанова внесена у відповідь на пропозицію президента, оскільки не ухвалено низку необхідних економічних законопроектів.

Між тим фракція "Нашої України" наполягала перед цим оголосити перерву, щоб провести консультації.

"Що ви хочете від мене? Президент хоче ухвалення ще 30 законів. Що ви хочете від мене? Не діставайте мене!", - заявив на їх вимоги спікер Володимир Литвин.

Після цього голосування опозиційні фракції звинувачували проурядові у диструктивності, небажанні працювати.

Водночас представники "Нашої України" та Соцпартії, які не голосували за цю постанову, звинуватили опозицію у тому, що вони намагатимуться використати додатковий сесійний тиждень для власного піару.

"Ми переконані, що продовження сесії в такий спосіб без чіткого розуміння того, який буде порядок денний неприпустиме", - сказав у коментарі "Українській правді" член "Нашої України".

За його словами, "там був натяк, що це будуть 30 законопроектів, які запропонував президент, але не було повідомлено, наскільки вони готові до голосування, чи пройшли вони відповідні комітети".

"Я переконаний, що майбутній тиждень буде використаний для розведення передвиборчої агітації, а всі президентські ініціативи будуть торпедовані", - зазначив Катеринчук.

Лідер СПУ Олександр Мороз зазначив: "Мені чомусь так здалося, що частина депутатів з тих фракцій, які відправили Кабмін у відставку, розуміють, що вони зробили дурницю, і треба знайти час, щоб її виправити".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування