Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) хочуть залишити Україну без оборони та зовнішньої політики

П'ятниця, 13 січня 2006, 11:38

Депутат фракції СДПУ(о) Ігор Шурма вимагає відсторонити від виконання обов’язків міністра закордонних справ Бориса Тарасюка та міністра оборони Анатолія Гриценка.

Про це Шурма заявив, посилаючись на закон "Про тимчасове виконання обов'язків посадових осіб, яких призначає на посаду за згодою Верховної Ради України Президент України або Верховна Рада України за поданням президента України" (ухвалений 10 грудня 1997 року, N 709/97-ВР).

"Від тимчасового виконання повноважень членів Кабінету Міністру на період до формування нового уряду мають бути негайно відсторонені дві посадові особи: міністр закордонних справ України Тарасюк та міністр оборони України Гриценко", - заявив Шурма, слова якого наводить прес-служба блоку "Не так!".

Шурма підкреслює, що відповідно до ст. 1 закону, "у разі звільнення (відставки) особи, яку призначає на посаду за згодою Верховної Ради президент, обов'язки звільненої особи тимчасово, але не більше одного місяця, виконує перший заступник (а у разі його відсутності — заступник) цієї посадової особи, призначений конституційно легітимною особою.

"Подальше перебування на посадах міністрів Тарасюка та Гриценка є незаконним", - підкреслив Шурма.

Він зазначив, що Тарасюк та Гриценко "поділяють дуже значну частку морально-політичної відповідальності за погіршення соціально-політичної ситуації в Україні, що спричинило відставку членів Кабінету Міністрів".

"Тому їхнє відсторонення від здійснення повноважень не лише відповідає вимогам Закону, але й є доцільним з погляду національних інтересів України", - зазначив Шурма.

Він також звернувся до глав держав і керівників урядів, представників міжнародних організацій, глав іноземних дипломатичних представництв в Україні "з роз'ясненням стосовно того, що Тарасюк та Гриценко, відповідно до законодавства, не представляють Україну у зовнішніх відносинах".

"Будь-які їх підписи на документах від імені України не можуть вважатися легітимними", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...