Україна почала відбирати в Росії флот. Тому що український

П'ятниця, 13 січня 2006, 11:56

Всі об'єкти навігаційно-гідрографічного забезпечення на морському узбережжі Криму, включаючи маяк Ялтинського морського торговельного порту, є українською власністю, а заяви про захоплення маяка є свідомою дезінформацією, підкреслюють у МЗС України.

"Будь-які заяви про "захоплення Ялтинського маяка" є свідомою дезінформацією, оскільки маяк Ялтинського морського торговельного порту є власністю України", - повідомив у п'ятницю агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби МЗС Василь Філіпчук.

Раніше російські ЗМІ поширили повідомлення, що українська влада захопила в п'ятницю Ялтинський маяк Чорноморського флоту.

"Сьогодні близько 10:00 за місцевим часом начальник ялтинського маяка ЧФ РФ Віктор Поліщук не був допущений службами ялтинського порту на територію маяка для виконання своїх службових обов'язків", - повідомив співрозмовник агентства "Інтерфакс-АВН".

За його словами, "на територію маяка на трьох машинах проїхали співробітники українського державного підприємства "Держгідрографія" на чолі з начальником Севастопольської філії цієї установи Володимиром Колпаковим з метою захоплення і переведенням маяка під юрисдикцію України".

"Вони зламали замки в службових приміщеннях маяка, відібрали перепустку у начальника маяка і не допускають на територію об'єкта представників Чорноморського флоту", - повідомив представник ЧФ.

Про те, що відбувається на маяку інформовані правоохоронні органи України, відзначив він.

"Ці незаконні дії української влади носять грубий і зухвалий характер, є очевидним підтвердженням їхнього наміру ігнорувати угоди по Чорноморському флоту і спрямовані на дестабілізацію обстановки в регіоні", - заявив співрозмовник агентства.

Водночас помічник головкому ВМФ Росії Ігор Дигало заявив, що з боку Чорноморського флоту вжито заходів для посилення охорони всіх гідронавігаційних об'єктів у Криму.

"Головне командування Військово-Морського Флоту Росії висловлює занепокоєння з приводу протизаконних дій української сторони у зв'язку з захопленням Ялтинського маяка Чорноморського флоту", - повідомив він.

За словами Дигало, "ці дії можуть призвести до серйозних порушень функціонування всієї системи гідрографічного і навігаційного забезпечення в цьому регіоні, що створить передумови до аварійних подій і порушить усю систему безпеки мореплавання".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування