Януковичці зізнались Морозу, що були неправі

П'ятниця, 13 січня 2006, 13:41

Лідер СПУ Олександр Мороз вважає пріоритетом формування коаліції в майбутньому парламенті з політичних сил, які представляють помаранчеву команду.

"Краще за все формувати коаліцію в парламенті з тих сил, які умовно представляють Майдан", - сказав він в п’ятницю під час засідання політради партії.

При цьому Мороз не відкидає можливості створення коаліції з іншими силами "з огляду на те, що консолідувати суспільство і припинити розкол країни, який сьогодні продовжує здійснюватися, що зокрема, показали останні події в парламенті".

Коментуючи пропозицію Миколи Томенка щодо підписання тристоронньої угоди між БЮТ, Соцпартією та "Нашою Україною", він сказав, що вважає це рішення не своєчасним.

"Не потрібно підписувати нічого до виборів. Все буде вирішувати виборець, а в залежності від того, які його симпатії будуть відображені в бюлетені. Можна буде говорити про конфігурацію та можливість договорів".

Окрім цього, Мороз вважає, що відкликання свого підпису під меморандумом з Януковичем є поспішним кроком президента.

"Меморандум не мав такого колосального політичного значення, який когось до чогось зобов'язує. З іншого боку в цьому документі викладені загальні позиції щодо забезпечення прозорості чесних виборів. В цьому контексті не треба було цього робити. Це, скоріше, демонстрація емоцій з боку помічників президента", - сказав він.

При цьому Мороз зазначив, що вирішувати питання щодо відкликання підписів мають вирішувати лише Ющенко та Янукович, оскільки "вони вдвох його підписували, то їхні питання".

Коментуючи голосування парламенту за відставку уряду Єханурова, Мороз сказав, що пропозиції щодо скасування постанови про відставку Кабінету міністрів є логічним, адже "рішення є неконструктивним, нераціональним і в багатьох відношеннях негативним".

"Я спілкувався з представниками Партії регіонів і можу вам сказати, що вони відчувають певний дискомфорт, оскільки розуміють, що це був ляп, і тепер не знають, як впливати на рішення уряду".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування