Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС турбує інструмент проти Єханурова

П'ятниця, 13 січня 2006, 14:19

Офіційний Брюссель не бере під сумнів легітимність чинного уряду Юрія Єханурова після рішення про його відставку, прийнятого Верховною Радою.

Про це повідомив глава української місії при Європейському Союзі Роман Шпек.

За його словами, "Брюссель турбує не спроба відставки кабінету Єханурова, але сам механізм або інструменти, як це було зроблено", - сказав Шпек журналістам у п'ятницю в Брюсселі.

"Хотіли (депутати) зробити добру, з їхнього погляду, справу, а зробили це незаконним шляхом, порушуючи Конституцію, регламент Верховної Ради", – відзначив він.

"Де гарантія, що завтра Верховна Рада, яка є святим законодавчим органом, в інших питаннях не порушить закон? І це надзвичайно негативно впливає на ставлення наших партнерів з демократичних країн на той процес, що відбувається в Україні", - сказав Шпек.

"Для політиків у Брюсселі стає очевидним, що українські політики говорять одне, а своїми руками роблять зовсім іншу політику і не таку чисту, про яку вони говорять", – підкреслив він.

Разом з тим, за його словами, у "Брюсселі ніхто не говорить, що не потрібно було відправляти у відставку уряд Тимошенко або Єханурова", тому що це суто українська справа.

"Якщо українські законодавці вирішать відправити уряд у відставку – це їхнє право, і офіційний Брюссель буде працювати з тимчасовим урядом, офіційний Брюссель буде працювати з новопризначеним урядом.

Їх також не цікавлять результати виборів, хто переможе в результаті парламентських виборів. Їх цікавить сам процес виборів, його проведення, підготовка завершення і формування коаліції", – сказав дипломат.

Відповідаючи на питання, чи ставлять під сумнів у Брюсселі легітимність уряду Єханурова, Шпек сказав: "Ні, жодних сумнівів не виникає, і вони працюють з тим урядом, що є в Україні".

"Сьогодні ніхто не говорить, чи легітимний прем'єр-міністр чи міністр фінансів або іноземних справ. Це питання не стоїть. Для них влада є легітимною в тій мірі, у якій вона є легітимною для українців", – підкреслив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...