Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни зохопили українську власність

П'ятниця, 13 січня 2006, 15:46

Підрозділ полку морської піхоти Чорноморського флоту Росії у п'ятницю знову взяв під охорону південнобережний маяк "Сарич", витребуваний Господарським судом міста Севастополя з незаконного володіння ЧФ РФ у власність України.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив лідер Всеукраїнського молодіжного громадського об'єднання "Студентське братство" Олег Яценко з посиланням на начальника маяка "Сарич" Юрія Лещенка.

За словами Яценка, 11 січня представники "Студентського братства" не помітили на маяку "Сарич" військовий підрозділ ЧФ РФ, який 1 січня вдруге за останні півроку брав об'єкт під охорону (об'єкт також перебував під охороною морської піхоти ЧФ РФ з 6 по 31 серпня минулого року.

11 січня представники ЧФ РФ, застосувавши фізичну силу, не пропустили Яценка на територію маяка, після чого на місце події того ж дня прибув старший радник посольства РФ в Україні Володимир Лисенко.

Яценко пов'язує факт взяття маяка "Сарич" під охорону ЧФ РФ із сьогоднішніми подіями навколо маяка "Ялтинський".

Як повідомляв УНІАН, у п'ятницю представники Міністерства транспорту України не пропустили на територію маяка "Ялтинський" представників російської військової частини №49385, що обслуговує південнобережні маяки, які орендує ЧФ РФ на території України.

Представники Держгідрографії Мінтрансу України складено відповідний акт прийому, маяк взято під контроль в присутності представників правоохоронних органів України.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...