Литвин вступив у душевну переписку з Ющенком

П'ятниця, 13 січня 2006, 16:51

Голова Верховної Ради Володимир Литвин написав листа президенту Віктору Ющенку, де закликав до зваженого підходу в оцінках діяльності Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин закликав Ющенка до "більш всебічного та зваженого підходу в оцінках діяльності Верховної Ради взагалі та стосовно процесу формування Конституційного Суду, зокрема".

Голова Верховної Ради нагадав, що станом на 12 січня 2006 року з питання формування нового складу КС проведено 4 голосування, однак щоразу таке голосування було безрезультатним.

Він також вказав на те, що у голосуванні по обранні суддів не беруть участь не лише "Регіони України", а й фракції УНП, Народного Руху та ПППУ, а також "Наша Україна".

Голова Верховної Ради також звернув увагу президента на той факт, що його пропозиція фракціям пропонувати свої кандидатури, які б він вніс на розгляд парламенту, не знайшла підтримки, і в першу чергу з боку пропрезидентських та проурядових фракцій.

Литвин зауважив також, що депутатські фракції, які нині заперечують складення присяги суддями, призначеними на посаду президентом і з’їздом суддів, посилаються на події, які мали місце із складенням присяги призначеними з’їздом суддів і президентом суддями Конституційного Суду у грудні 2004 - лютому 2005 років.

"Водночас дозволю собі нагадати", - зазначив голова ВР, - "що мої заклики і звертання, у тому числі до Вас, не створювати небезпечний прецедент, тоді були проігноровані".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...