Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головатий образився на Литвина і не буде відповідати на його запити

П'ятниця, 13 січня 2006, 18:46

Міністр юстиції Сергій Головатий заявляє, що формулювання "виконувач обов’язків" не може застосовуватися до нинішніх міністрів, бо воно не передбачене жодним положенням зміненої Конституції.

Про це сказано в заяві Головатого, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

За словами міністра, у законі про тимчасове виконання обов`язків посадових осіб йдеться лише про тимчасове виконання обов`язків (у разі відставки) тих посадових осіб, яких на посаду призначає президент за наявності з боку Верховної Ради згоди на таке призначення, або Верховна Рада за поданням президента.

Головатий нагадує, що усіх членів нинішнього складу Кабміну нинішній склад Верховної Ради не призначав, оскільки Верховна Рада на час формування складу уряду у 2005 році не мала таких повноважень.

"Єдиною особою із усього складу уряду, яку призначив президент за згодою Верховної Ради, був прем`єр-міністр Юрій Єхануров", - сказано в заяві.

Однак, зазначає міністр, рішенням Конституційного Суду порядок тимчасового виконання обов`язків є неконституційним щодо прем`єр-міністра.

Таким чином, за його словами, положення цього закону щодо прем`єр-міністра (у разі відставки) втратили чинність ще 27 квітня 2000 року.

"На основі вищевикладеного слід керуватися тим, що всі особи, котрі на даний час входять до складу Кабінету міністрів, юридично перебувають у статусі прем`єр-міністра, віце-прем`єр-міністрів та міністрів", - сказано в заяві.

Тому, вважає Головатий, голова Верховної Ради Володимир Литвин не мав юридичних підстав оголошувати депутатські запити "як такі, що їх звернено до осіб, котрі не обіймають зазначених посад".

"На даний час у Міністерстві юстиції немає особи, яка обіймає посаду "в.о. міністра юстиції”. За тих обставин, що депутатські запити, оголошені та оформлені як такі, що їх звернено до "в.о. міністра”, будуть вважатися такими, що їх оформлено неналежним чином, і їх буде повернено голові Верховної Ради без розгляду", - заявляє Головатий.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування