Співвласник РосУкрЕнерго запевняє, що він "у законі"

П'ятниця, 13 січня 2006, 19:17

Керуючий директор Raiffeisen Investment AG Вольфганг Путчек заявляє, що розслідування, ініційоване Юлією Тимошенко про особистості інвесторів у "РосУкрЕнерго", "не виявило нічого, що могло б дискредитувати" цю компанію.

"Наша стандартна процедура з залучення нових клієнтів включає сувору перевірку дотримання законодавчих вимог, і вони пройшли її. Ми не маємо справ з тими, хто діє за межами закону", - сказав Путчек, повідомляє Raiffeisen Investment AG.

Путчек підкреслив, що компанія веде бізнес тільки в рамках законодавства, а всі її платежі проходять через один бізнес-банківський рахунок у Відні.

У зв'язку з останніми коментарями Тимошенко, яка розкритикувала російсько-українську газову угоду за участю "РосУкрЕнерго" голова Raiffeisen Investment AG радить усім "насторожено ставитися до політичних коментарів у політичному році".

Путчек відзначив, що неправомірні твердження були зроблені протягом восьми місяців:

"Ми будемо раді відповісти на питання будь-яких офіційних урядових структур України, але до нас навіть не зверталися з цієї теми", - сказав він і нагадав, що "РосУкрЕнерго" є спільним підприємством Raiffeisen Investment і російського "Газпрому".

Путчек знову висловив думку, що газова угода є вигідною для української сторони, тому що газ постачається за ціною $95 за тис. куб.м замість $230, запропонованих "Газпромом", а реально Україна платить ще менше через підвищення ціни транзиту з $1,09 до $1,6 за тис. куб. м.

Він підкреслив, що завданням його компанії в спільному з "Газпромом" підприємстві є гарантування того, що "РосУкрЕнерго" діє у відповідності зі стандартами Західної Європи, і контроль фінансових справ у цьому підприємстві.

Путчек додав, що партнери сподіваються підготувати "РосУкрЕнерго" до можливого першого відкритого розміщення акцій компанії на західній фондовій біржі.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News