Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни не хочуть віддавати український маяк

П'ятниця, 13 січня 2006, 19:23

Командування Чорноморського флоту Росії вимагає від української сторони припинити "протиправні дії" щодо маяка в Ялті.

Командування також вимагає забезпечити доступ на об'єкт персоналу для забезпечення його безперебійної роботи, говориться в заяві прес-служби Чорноморського флоту Росії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Командування ЧФ РФ наполягає на негайному припиненні протиправних дій, допуску персоналу з метою його технічного обслуговування і забезпечення безперебійної роботи маяка, а також очікує від компетентних органів України вживання ефективних заходів по недопущенню подібних акцій", - говориться в заяві.

У прес-службі нагадали, що 13 січня на територію Ялтинського маяка Чорноморського флоту Росії потрапили дев'ять працівників державного підприємства "Держгідрографія" Міністерства транспорту України.

"При цьому на своє робоче місце адміністрацією порту не був допущений керівник Ялтинського маяка ЧФ РФ Віктор Поліщук і чергова зміна. Його вимогу припинити протиправні дії і пропустити їх на територію маяка, було проігноровано. На територію маяка також не були допущені представники командування гідрографічної служби ЧФ РФ", - відзначили в прес-службі ЧФ РФ.

Прес-служба ЧФ підкреслює, що "ялтинський маяк, відповідно до пункту 15 Додатка №2 Угоди про параметри розподілу ЧФ, є об'єктом Чорноморського флоту Росії з моменту підписання угод по флоту в 1997 році".

"При цьому українська сторона відповідно до тієї ж Угоди ст.6 п.3 прийняла на себе зобов'язання поважати статус військових формувань, забезпечувати захист прав власності, схоронність майна і не втручатися в їхнє внутрішнє життя", - уточнили в прес-службі.

"Дії адміністрації ялтинського порту і представників підприємства "Держгідрографія" перешкоджають безперебійній роботі маяка і створюють реальну загрозу навігаційно-гідрографічному забезпеченню безпеки мореплавання", - попереджає прес-служба Чорноморського флоту РФ.

Як повідомлялося, МЗС України розцінює заяви про захоплення ялтинського маяка як свідому дезінформацію

Всі об'єкти навігаційно-гідрографічного забезпечення на морському узбережжі Криму, включаючи маяк Ялтинського морського торговельного порту, є українською власністю, а заяви про захоплення маяка є свідомою дезінформацією, підкреслюють у МЗС.

"Будь-які заяви про "захоплення Ялтинського маяка" є свідомою дезінформацією, оскільки маяк Ялтинського морського торговельного порту є власністю України", - повідомив у п'ятницю керівник прес-служби МЗС Василь Филипчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: