Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко порівняв Тимошенко і Януковича з халявою й дубом

П'ятниця, 13 січня 2006, 20:57

Президент Віктор Ющенко все ще має намір запропонувати політичним силам підписати меморандум про проведення чесних демократичних виборів.

Про це він заявив в інтерв’ю чотирьом каналам у п’ятницю ввечері.

За його словами, це єдина угода, на яку він ще може піти після зриву меморандуму про співпрацю заради стабільності в державі.

Ющенко ще раз наголосив, що відставка уряду – це одне з грубих очевидних порушень (меморандуму), що штовхає країну в кризу.

"Мова не йде про Єханурова. Мова йде про те, чому депутати, які розуміють, що діють проти Конституції, не маючи можливості легітимно відправити уряд у відставку, пішли на цей крок", - зазначив він.

"Ці люди розуміли, що в них сьогодні нема повноважень сформувати новий уряд, вони вели країну до колапсу, розуміючи, що постанова парламенту про відставку відбулась, а постанова про формування нового уряду не вступила в дію", - сказав президент.

За його словами, такі дії шкодять статусу, репутації, довірі до влади, незалежно від того про яку гілку влади йдеться.

"І коли ми робимо таке рішення, очевидно штовхаючи країну у політичну некерованість – ці сили не думають про Україну, це п’ята колона, для яких особистий інтерес важливіший за національний", - зазначив Ющенко.

"Тут нема нічого раціонального, це не приклад високої політики – це халявна, дубова антидержавна політика", - наголосив президент, додавши, що не бажає коментувати це.

Водночас він наголосив, що його позиція залишається незмінною в питанні забезпечення чесних виборів, про що йшлося в попередньому меморандумі.

"Я вийду з пропозицією про всеохоплюючий меморандум, де йтиметься про проведення демократичних чесних прозорих виборів. Оскільки нема довіри до сил, які брали участь в меморандумі, по інших пунктах, то, може, варто звести предмет домовленості до одного – давайте проведемо чесні вибори без адмінресурсу", - запропонував Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування