Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко думає, що одна "великі леді" розпускає байки

П'ятниця, 13 січня 2006, 21:40

Президент Віктор Ющенко переконаний, що чутки про корупційну діяльність "Росукренерго" поширювалися "однією політичною силою", яка хотіла провести в газову угоду близьку до неї компанію.

"Багато питань (щодо газової угоди) виникають від того, що ліниві ті люди, що коментують ці речі. Треба хоч один раз почитати (угоду), знати ті речі, не політизувати", - сказав Ющенко в інтерв’ю чотирьом телеканалам у п’ятницю.

Він відзначив, що Україна отримала найдешевший газ серед країн Центральної і Східної Європи. "Нас обігнала лише Білорусь, яка поплатилася своєю магістральною мережею. Ми ні чим не поплатилися! Ми маємо найдешевший газ, який не мають ні країни Балтії, ні Закавказзя", - сказав президент.

"Ми маємо газ за 95 доларів, ми на 30% підняли тарифи - це ще не європейські тарифи, але це вже радикальні зрушення в темі формування ринкової ціни. Ми на 11 мільярдів збільшили транзит російського газу – і віднині він буде не менше 121 мільярду", - розповів Ющенко.

"Це прекрасний успіх, бо ми зафіксували перспективу", - додав він.

Щодо питання обрання посередником "Росукренерго", то Ющенко відзначив, що Україна ніколи не контролювала компанії-постачальники туркменського газу.

"Хто займався транспортом туркменського газу – ніколи це не були українські структури, починаючи з "Євралгаз". Вона тоді брала 41% газу, що прокачувала. Ця структура була повністю сформована російською стороною. Потім була "Ітера" – повністю російська структура, створена на якихось островах, ... потім з'явилась "РосУкрЕнерго", де теж жодної долі України немає", - сказав він.

За його словами, зараз поставки до України "Росукренерго" здійснюються за найнижчою ставкою – 37,5%.

Щодо чуток про "погану" біографію людей, що стоять за "Росукренерго", Ющенко сказав, що "з великою радістю допоміг би правосуддю", якби мав якусь інформацію.

"Незважаючи на те, що це не українська структура, я з Володимиром Володимировичем (Путіним) говорив, ми знайдемо повну підтримку в цьому питанні. Якщо будуть факти, а не легенди", - зазначив Ющенко.

"Мені теж одні леді великі казали про чотирьох осіб, які стоять за тією структурою, я попросив, щоб це було сказано публічно і з доказами. Чомусь майже рік це не робиться, - розповів президент.

"Ця думка запущена, щоб завести структуру, яка цікавила. Почалося з байок про "Росукренерго"... Це була заманушка ради одного - провести структуру, яка б фінансувала одну політичну силу на виборах. І коли це не вдалося – почали бити горшки, давайте денонсувати угоди, бо не дає місце іншим непрозорим схемам", - зазначив президент.

Як відомо, раніше міністр палива й енергетики Іван Плачков звинуватив уряд Юлії Тимошенко в тому, що воно намагалося зробити компанію "Ітера" ексклюзивним постачальником туркменського природного газу в Україну.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: