Україна і сусіди будуть хворіти на 5 європейських мільйонів

Субота, 14 січня 2006, 11:22

Єврокомісія виділить 5 мільйонів євро східноєвропейським державам, в тому числі й Україні, на боротьбу з пташиним грипом.

Про це повідомила у п’ятницю комісар ЄС з зовнішніх відносин і політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер, передає радіо "Свобода".

"Ми надаємо гроші, якщо виникають проблеми, якщо потрібна наша допомога. Ці кошти виділені на боротьбу із пташиним грипом", - сказала вона.

Ферреро-Вальднер також зазначила, що додаткові кошти виділятимуть країни-члени Євросоюзу.

Єврокомісія офіційно оголосить про виділення коштів наступного тижня, коли на конференції в Пекіні представники більше ніж 90 країн і 25 міжнародних організацій говоритимуть, як протистояти дедалі більшій загрозі пташиного грипу.

Представниця Єврокомісії нагадала, що нині пташиний грип становить загрозу не тільки здоров'ю людей, але й економічному зростанню країн. У наступні три роки на протистояння пташиному грипу може знадобитися півтора мільярда доларів, повідомила Ферреро-Вальднер.

Водночас комісар ЄС із питань здоров'я Маркос Кіпріану заявив, що Євросоюз хоче попередити спалахи хвороби, яка може перекинутися на людей. За його словами, чим більше держава, тим важче їй боротися із пташиним грипом.

Всього ЄС має намір виділити на боротьбу з хворобою 80 мільйонів євро. Більшу частину допомоги отримають Південно-східна Азія, Африка й Карибський регіон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування