Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко написав послання, яке замурують в стіну

Субота, 14 січня 2006, 11:43

У селі Пустовійтівка Роменського району Сумської області відроджується унікальна пам'ятка архітектури національного значення – церква Святої Трійці.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Сумської облдержадміністрації, нещодавно біля підвалин церкви зібралася громада, щоб закласти в стіни святині капсулу з посланням президента України до нащадків.

Послання до майбутніх поколінь, яке передав землякам президент Віктор Ющенко, оприлюднила нещодавно на мітингу голова Сумської ОДА Ніна Гаркава.

Закладення у підвалини храму капсули з посланням президента відбулося на мітингу, у якому взяли участь жителі Пустовійтівки, представники роменського козацтва, єпископ Сумський та Охтирський Української Православної Церкви Київського патріархату Мефодій.

Дерев'яна церква була збудована в 1773 році коштом останнього кошового отамана Запорозької Січі Петра Калнишевського. Очікується, що унікальна пам'ятка архітектури постане в центрі Пустовійтівки вже у 2006 році.

Культова споруда зводиться виключно з дерева: до сьомого ряду – дуб, вище – сосна. Саме з деревини архітектурний ансамбль Свято-Троїцької церкви простояв тут понад півтора віку і зберігся аж до 30-тих років ХХ-го століття. А потім церкву розібрали.

Проте чотири роки тому турботами Віктора Ющенка, на той час ще прем'єр-міністра, у селі було закладено камінь, який означав початок реконструкції старовинного Свято-Троїцького храму. Приїжджаючи додому у Хоружівку, що недалеко від Ромен, Ющенко бував і в цих місцях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування