Мороз не дозволить Ющенку авторитарний референдум

Субота, 14 січня 2006, 13:42

Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що не дозволить повернути Україну до авторитарної моделі управління шляхом скасування політреформи.

Про це він заявив у суботу в ході робочої зустрічі з міністром культури Норвегії, членом Центрального комітету Лейбористської партії Трондом Жіске, повідомляє прес-служба СПУ.

"Ми не дозволимо зробити ревізію і повернути країну до авторитарної моделі нікому, в тому числі і шляхом референдуму. Тим більше, що соціологія засвідчує, в суспільній свідомості уже відбувся злам і є розуміння необхідності європейського типу управління", - сказав Мороз.

Він нагадав, що Соцпартія 10 років боролася за зміни до Конституції. За його словами, Віктор Ющенко і його політична сила також підтримали ці зміни, але після обрання президентом почали виступати з їх критикою.

"Це викликає непорозуміння, тим паче, що в нього відсутні не тільки юридичні, а й політичні передумови для ревізування Конституції. А його аргументація, м’яко кажучи, некоректна", - зазначив Мороз.

"Все те, що відбувається сьогодні в Україні, має стрижневу вісь – боротьбу демократії з авторитаризмом. І останні події в парламенті, в уряді – це складова частина цієї боротьби", - сказав він.

Разом з тим лідер СПУ зауважив: "Ми підтримували і підтримуємо президента, і вважаємо помилковою відставку Кабінету міністрів України".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування