Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк пригрозив тим, хто мутить народ

Субота, 14 січня 2006, 15:10

Україна вважає законним процес повернення у свою власність маяків на території Криму, заявив міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

Так прокоментував міністр в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заяви російської сторони про захоплення українською стороною в Криму маяків, що нібито належали Чорноморському Флоту.

"Своє не можна захоплювати, своє можна тільки повертати. Росія незаконно утримувала всі об'єкти навігаційної гідрографічної служби. У даному випадку йде законний правовий процес у руслі законодавства України", - сказав він.

"Немає ніяких правових підстав, щоб Росія могла стверджувати, що ці об'єкти мають якесь відношення до Чорноморського флоту. Вони (російська сторона) абсолютно не мають ніякого відношення до них", - відзначив Тарасюк.

"Ті, хто з Чорноморського флоту народ мутять, вони повинні знати про відповідальність за неправду. Вони не можуть говорити, що в доповненнях (до Великого договору між Україною і РФ) є згадування про ці маяки. Там ні про які маяки мова не йде", - сказав дипломат.

Міністр також відзначив, що ситуація повинна бути вирішена, і обидві сторони повинні дотримувати своїх зобов'язань, оскільки ці гідрографічні спорудження знаходяться на території України.

"І сьогодні тимчасовому повіреному Росії буде вручена відповідна нота", - підкреслив міністр.

Відповідаючи на питання про можливості маніпулювання Росією питанням закордонної власності, Тарасюк підкреслив: "У Росії немає ніяких важелів, оскільки жодного об'єкта закордонної власності Росія всупереч своїм зобов'язанням, які вона дала під час підписання президентом, спікером і прем'єр-міністром угоди в Дагомисі, не виконала".

"23 червня 1992 року в Дагомисі була підписана угода. І жоден пункт власності не був переданий (Росією Україні)", - сказав міністр, відзначивши, що в такий спосіб "Росія порушує міжнародні зобов'язання".

У Дагомиській угоді зафіксоване зобов'язання Москви передати у власність Україні окремі будинки колишнього СРСР за кордоном для розвитку своєї зовнішньополітичної структури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: