Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія переплутала маяки з санаторієм

Субота, 14 січня 2006, 16:28

Міністерство закордонних справ України називає заяви Чорноморського флоту Росії про приналежність Ялтинського маяка російській стороні дезінформацією.

"13-14 січня прес-служба Чорноморського флоту Росії почала цілеспрямовану кампанію з дезінформації", - сказав керівник прес-служби МЗС України Василь Філіпчук на брифінгу в суботу в Києві.

За його словами, у документах, на яких посилається російська сторона, підтверджуючи свою правоту, не зазначено, що Ялтинський маяк належить Чорноморському флоту Російської Федерації.

Зокрема, російська сторона посилається на доповнення до угоди про параметри розділу між Україною і Росією Чорноморського флоту.

Керівник прес-служби українського зовнішньополітичного відомства пояснив, що доповнення #2 містить список і параметри об'єктів Чорноморського флоту Росії виключно в Севастополі, а в доповненні #3 зазначено, що російська сторона орендує в Ялті 2 об'єкти - радіовузол і санаторій.

Філіпчук підкреслив, що забезпечувати безпеку судноплавства і гідрографію повинна держава, у територіальних водах якої здійснюється судноплавство.

У свою чергу, посол з особливих доручень МЗС України Віктор Семенов підкреслив, що гідрографічна система повинна керуватися з одного центра і відзначив, що 35 зі 100 гідрографічних об'єктів на узбережжі Криму незаконно утримуються російською стороною.

Філіпчук і Семенов повідомили, що раніше, до розпаду Радянського союзу, ці об'єкти перебували у віданні Міністерства оборони СРСР і після здобуття Україною незалежності не були повернуті українській стороні.

Семенов підкреслив, що всі ці об'єкти будуть повернуті у власність України.

"Спроби Чорноморського флоту (Росії) перебрати на себе деякі завдання межують зі спробами втручання у внутрішні справи України", - додав Філіпчук.

Керівник прес-служби МЗС також відзначив, що законодавство України забороняє оренду таких об'єктів. За його словами, до МЗС України викликаний повноважний представник посольства Росії, якому передадуть наявну в української сторони інформацію з цього питання.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування