Івченко розповів, як він врятував газети, заводи і пароходи

Субота, 14 січня 2006, 16:47

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко стверджує, що сьогодні Україна має найдешевший газ за всю історію незалежності.

Про це Івченко сказав, виступаючи на презентації виборчого списку блоку "Наша Україна", передає УНІАН.

За його словами, сьогодні закладаються основи енергетичної безпеки держави, яка стає запорукою справжньої незалежності України.

"Не вірте в те, що нам може хтось щось давати безкоштовно чи дешево – дешевий сир лише в мишоловці і в такій мишоловці Україна була протягом 10 років, бо нам казали, що за так званий дешевий газ віддайте нам газети, заводи, пароплави і ми, на жаль, віддавали", - наголосив Івченко.

Він підкреслив, що сьогодні може стверджувати, що Україна ніколи не мала дешевого газу.

"Зокрема ніколи не було газу по 50 доларів, пільгова транзитна ставка 1,093 долара за останні 10 років української незалежності це більше 11 млрд. доларів, що Україна недоотримала", - зазначив голова "Нафтогазу".

Візьміть цю цифру і розділіть на обсяг газу, який ми отримували, додайте так званих дешевих 50 доларів і ви арифметичним методом побачите, що Україна по факту отримувала газ більш як за 100 доларів. Те, що "Нафтогаз" в збиток продавав приватним підприємствам - це інше питання", - сказав Івченко.

Голова "Нафтогазу" закликав не вірити тим політичним силам, які намагаються ініціювати трагедію, що Україна втратила дешевий газ.

"Навпаки Україна отримала найдешевший газ по імпорту, який тільки можна було здобути. Ми чітко розробили і закрили мишоловку, в якій була Україна", - сказав Івченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування