"Нафтогаз" хоче половину РосУкрЕнерго

Субота, 14 січня 2006, 17:03

Керівництво "Нафтогазу України" зверталося до "Райффайзенбанку" із пропозицією викупити 50% акцій у RosUkrEnergo або ж частину цього пакета, яка належить дочірній компанії цього банку, але позитивної відповіді так і не одержав.

Про це повідомив глава правління "Нафтогазу України" Олексій Івченко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу в Києві.

"У НАК "Нафтогаз" надходили такі пропозиції, і від НАК "Нафтогаз" надходили такі пропозиції. Ми надали ці офіційні пропозиції "Райффайзенбанку", щоб нам продали або частину акцій, або всі 50%, що належать компанії Raiffeisen Investment, але не одержали позитивної відповіді", - заявив він.

Він також відзначив, що такі пропозиції від НАК "Нафтогаз України" надходили в липні минулого року.

"Я думаю, що ми будемо продовжувати переговори з цього приводу, але спільне підприємство, що створюється між НАК "Нафтогазом України" і "РосУкрЕнерго" - у принципі на 50% забезпечує українські інтереси, воно буде працювати за законами України", - підкреслив Івченко.

Коментуючи заяви деяких українських політиків про те, що в "РосУкрЕнерго" зацікавлені деякі українські посадові особи, що будуть лобіювати свої інтереси, Івченко підкреслив: "Мені відомі офіційні дані про те, що засновником "РосУкрЕнерго" є "Газпромбанк", що є 100% дочкою російського "Газпрому" і Raiffeisen Investment, що є 100% дочкою "Райффайзенбанку". Інші приватні особи мені не відомі".

Крім того, Івченко відзначив, що НАК "Нафтогаз" направляв офіційний запит для одержання юридичних документів про засновників "РосУкрЕнерго" і одержав їх.

"Що стосується приватних осіб, я не знаю, про що говорять українські політики, але якщо вони про щось говорять, то можливо їм потрібний якийсь капітал для підняття свого стрімко падаючого рейтингу. Якщо вони думають, що їм це допоможе, то нехай говорять", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування