Ющенко пропонує українцям заклеїти вікна й обкладати будинки соломою

Субота, 14 січня 2006, 17:35

Президент Віктор Ющенко називає рішення Верховної Ради відправити уряд у відставку "не коректним, не законним і не державницьким".

"Це наслідок непродуманих змін у Конституції і її ігнорування", - сказав Ющенко у своєму радіозверненні в суботу.

Президент зазначив, що під прикриттям таких змін фактично здійснюється зазіхання на конституційний лад. За його словами, правову оцінку рішенню парламенту може дати лише Конституційний Суд.

Ющенко підкреслив, що він як президент згідно з законом призначив суддів КС. З’їзд суддів України теж ухвалив кандидатури суддів, проте "через деструктивну позицію Верховної Ради, яка не обрала свою частину суддів", ми маємо недієздатний Конституційний Суд.

Президент також закликав "докорінно змінити нашу політику щодо енергоспоживання і енергозбереження". "Добрий господар, я переконаний, це бережливий господар", - сказав Ющенко.

"Українська економіка споживає в середньому в чотири рази більше природного газу, ніж країни Євросоюзу. У світі користуються одною простою формулою: на один мільйон населення держава має споживати один мільярд кубометрів газу. Нашою метою є знизити щорічне споживання з 76 мільярдів до близько 50", - зазначив він.

Президент підкреслив, що жорстко вимагатиме від Уряду, керівників підприємств, житлово-комунального сектора запровадження режиму економії енергоресурсів.

"Але надзвичайно важливе і питання збереження тепла в кожній оселі, в кожній родині. З дитинства я пам’ятаю, як з батьками ми утепляли та заклеювали вікна, а хату обкладали соломою чи бадиллям від картоплі", - сказав він.

Ющенко також подякував усім, хто підтримав владу в газовому питанні: "Низький уклін молодим людям, які підтримували один одного на мобільних телефонах своїми SMS "Тримайтеся – ми переможемо", дякую всім, хто слав теплі листи і телеграми, усім політичним силам, які витримали цей нелегкий екзамен на політичну зрілість".

"Ми збільшили на 47 відсотків тариф за транзит російського газу, і зараз він становить 1,6 долара за тисячу кубів. Згідно з договором, на 10 відсотків збільшено об’єм транспортування російського газу в Європу українською газотранспортною системою в 2006 році. За це в бюджет країни ми одержимо більше двох з половиною мільярдів доларів", - повідомив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News