"НАША УКРАЇНА" НАПИШЕ НОВУ КОНСТИТУЦІЮ

Неділя, 15 січня 2006, 16:28

Новому складу парламенту буде запропоновано новий проект Конституції, над яким вже працює робоча група. 

Про це заявив керівник виборчої кампанії блоку Роман Безсмертний на прес-конференції у Львові в неділю.

"Починаючи із завтрашнього дня, відновлює свою діяльність робоча група, що буде напрацьовувати новий текст Конституції України. Відредагований текст буде запропонований новому складу парламенту фактично в перший же день його роботи", - відзначив він.

Безсмертний також повідомив, що "паралельно із цими пропозиціями на розгляд Верховної Ради буде внесений цілий пакет супровідних законопроектів, зокрема проекти законів "Про Кабінет міністрів України", "Про президента України", "Про регламент Верховної Ради України", сім законопроектів, які стосуються адміністративно-територіальної реформи, і проект закону про судоустрій".

Керівник виборчої кампанії "Нашої України" відзначений, що блок зацікавлений у тому, щоб у новому парламенті відновити "помаранчеву команду".

"Ми зацікавлені в тому, щоб відновити "помаранчеву команду" у новому парламенті, Адже в нас є лише два варіанти шляху вперед - або "помаранчева команда, або розпуск новообраної Верховної Ради. Третього не дано", - підкреслив Безсмертний.

Говорячи про "помаранчеву коаліцію", що повинна сформуватися після виборів у новому парламенті, він заявив: "Звичайно, у цій коаліції будуть присутні соціалісти. Уже сьогодні в уряді працюють кілька представників Соцпартії, це додає певні складнощі, але разом з тим свідчить про те, що ми готові до діалогу. Нинішні відносини показують, що нам вдається досягати консенсусу".

"Олександр Мороз - один з небагатьох політиків, які принципово відстоювали свою точку зору протягом останнього року", - відзначив Безсмертний.

Також він повідомив, що найближчим часом меморандум про співробітництво буде направлений всім учасникам "помаранчевого табору".

У неділю блок "Наша Україна" проводила акцію підтримки президента й відправленого у відставку уряду Юрія Єханурова у Львові й Івано-Франківську.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування