Литвин натравить на "ненормального" Безсмертного прокуратуру

Неділя, 15 січня 2006, 16:41

Верховна Рада дасть доручення Генпрокуратурі перевірити висловлювання керівника виборчої кампанії блоку "Наша Україна" Романа Безсмертного щодо розпуску парламенту.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі телеканалу ICTV у неділю.

"У нормальному стані такі слова не можна сказати", - зазначив Литвин.

"Очевидно, що у людини, яка таке каже, багато вільного часу, і цей час слід витратити на пояснення в прокуратурі. За менш невинні заяви люди в Україні мали і мають набагато більші клопоти", - сказав спікер.

На уточнення ведучого, чи може президент Віктор Ющенко розпустити Верховну Раду, Литвин відповів: "Може, якщо забуде, що є Конституція, що є закони в Україні".

Стосовно рішення парламенту про відставку уряду, Литвин зазначив, що воно набуло чинності і скасувати його може тільки Конституційний суд.

Водночас спікер зазначив, що готовий до публічного діалогу з цього питання, щоб люди могли нарешті вислухати аргументи і щоб не виникала "ситуація, знайома з часів СРСР, коли є тільки вільні ЗМІ, а інші під забороною".

Литвин також висловив думку, що "уряд діє в умовах "жовтої картки" і за те, що всупереч рекомендаціям Верховної Ради підвищив тарифи на газо- і тепло забезпечення".

Він також зазначив, що уряд не має програми діяльності, і "це ще раз свідчить, що рішення ВР є справедливим".

Необхідно, за висловом спікера, "переформатувати" уряд, ввести в нього професіоналів, а не політиків. Тим самим створити базу підтримки уряду у парламенті, а відтак і у суспільстві.

Після кадрового оновлення уряду ВР може повернутися до своєї постанови від 10 січня – дезавуювати чи переглянути її – за умови погодження кандидатур, зазначив Литвин.

Якщо ж наполягати на тому, що відставку уряду було проголосовано з порушенням закону, - нагадав спікер, - то доведеться повернутися і до постанови про недовіру урядові від 1 грудня 2004 року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування