"Газпром" чекає Україну в "РосУкрЕнерго"

Неділя, 15 січня 2006, 19:25

"Газпром" зацікавлений у входженні НАК "Нафтогаз України" до складу акціонерів компанії RosUkrEnergo AG.

Про це заявив у неділю в ефірі програми "Вісті тижня" на телеканалі "Росія" голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

"Абсолютно прозорою повинна стати й структура власності спільного російсько-українського підприємства RosUkrEnergo", - сказав Міллер.

Він нагадав, що "з російської сторони бере участь у цьому спільному підприємстві 100-процентна "дочка" "Газпрому" "Газпромбанк"". "І тут з російської сторони за структурою власності абсолютно зрозуміла й прозора картина", - відзначив він.

"Те, що стосується української сторони, то вона в цьому спільному підприємстві представлена іноземним банком. І Росія неодноразово порушувала питання про те, що було б правильним, якщо засновниками в цьому спільному підприємстві виступали "Газпром" й "Нафтогаз України", - сказав Міллер.

"І останній раз це питання президентові України було адресовано нашим президентом на зустрічі в Астані, що відбулася буквально кілька днів тому", - заявив глава російської компанії, допустивши можливість, що відповідь українська сторона може дати незабаром.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News