Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна розповіла росіянам, що маяка в них не було

Понеділок, 16 січня 2006, 09:22

Мінтрансзв’язку заявляє, що всі об’єкти навігаційно-гідрографічного забезпечення на морському узбережжі, включаючи маяк Ялтинського морського торгового порту, є власністю України.

"Згідно з вимогами міжнародного законодавства, відповідальність за безпеку мореплавства в територіальних водах України покладено на нашу державу. Передача в оренду та приватизація об’єктів навігаційно-гідрографічного забезпечення українським законодавством заборонена", - йдеться у повідомленні прес-служби Мінтрансзв’язку.

Прес-служба також повідомляє, що ДУ "Держгідрографія” управляє українськими об’єктами навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки мореплавства, у тому числі гідротехнічною спорудою "Маяк Ялтинський”.

У повідомленні також наголошується, що управління здійснюється від імені держави відповідно до постанови Кабміну від 17 серпня 1998 року.

"Маяк працює в штатному режимі, зауважень щодо забезпечення безпеки судноплавства немає", - сказано в повідомленні.

Мінтрансзв’язку заявляє, що Ялтинський порт самостійно утримував маяк, сплачував за нього всі земельні податки, витрати на утримання та за електроенергію.

12 січня 2006 року для забезпечення надійної роботи маяка між ДУ "Держгідрографія” та Ялтинським портом було укладено додаткову угоду до чинного договору щодо забезпечення електроенергією цієї гідротехнічної споруди та угоду про компенсацію порту земельного податку за землю під нею.

"Відповідно до цих угод, адміністрація Ялтинського порту забезпечила допуск на маяк посадових осіб ДУ "Держгідрографія”, уповноважених на його обслуговування", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє прес-служба, одночасно представники Чорноморського Флоту РФ, дізнавшись про заходи по наведенню порядку, ініціювали питання статусу маяка.

"Будь-яких документів, що підтверджують їхні права на управління маяком, надано не було. Витрат на утримання маяка російська сторона не несла та господарських договірних відносин з Ялтинським портом не має", - заявляє Мінтрансзв’язку.

Як відомо, у п'ятницю керівництво ЧФ РФ заявляло про незаконне захоплення Ялтинського маяка українською стороною. Водночас МЗС України спростувало ці заяви, зазначивши, що Ялтинський мая перебуває у власності України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...