У колишній резиденції Кучми будуть проводити міні-Давос?

Понеділок, 16 січня 2006, 10:18

Керівник Держуправління справами Ігор Тарасюк стверджує, що ідея створення президентської резиденції на території Маріїнського парку, де зараз знаходиться Мінздоров'я, залишається в силі.

"Під Мінздоров'я зараз шукають приміщення. Воно переїжджатиме", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованому в понеділок.

На питання про долю майна, що залишилося від колишньої влади, Тарасюк відповів, що надійшла заявка щодо купівлі меблів екс-президента Леоніда Кучми.

"На меблі Кучми насправді надійшла одна заявка - від пана Ржевського, який сказав, що може її купити. Але ми самі продавати нічого не можемо", - сказав він.

"ФДМ також не продає рухоме майно. Це не його функція. Тобто виникла задача, яку важко розв’язати, колізія. Ми домовилися з Кабміном, що поки не зачіпаємо цього питання. Зараз вибираємо перелік об'єктів, які хочемо продати. Думаю, у наступному році одержимо право організації аукціонів. Будемо робити це або через Фонд, або самостійно", - розповів Тарасюк.

Він також сказав, що прийнято рішення здавати в оренду резиденцію Кучми "Гута".

"Спочатку ми хотіли її переобладнати під установу для дітей – лікарню, санаторій. Але це виявилося неефективним. Постало питання про продаж. На балансі Львівської залізниці резиденція коштує більше 250 млн. грн", – сказав він.

За його словами, нормальна людина не купить будинок за такі гроші, який іще і зроблений не дуже якісно, тому що будувався в дуже короткий термін. "Резиденцію побудували, по-моєму, за 8 місяців, і працювали 3-4 тисячі осіб", - додав він.

"Але оскільки державні гроші уже витрачені, вирішили використовувати її більш раціонально. Будемо здавати в оренду - є бізнесмени, готові орендувати. Там можна проводити форуми, бізнес-конференції. Уже пролунала ідея організувати в Карпатах щось типу міні-Давосу", - сказав Тарасюк.

На питання про кримський санаторій "Гліцинія", що при Кучмі був проданий російському "Внєшторгбанку" для того, щоб зробити там резиденцію для російського президента Володимира Путіна, Тарасюк відповів:

"Судові розгляди знаходяться на завершальній стадії. Оскаржується не стільки угода по "Гліцинії", скільки методи її продажу. Тобто обміни, під час яких втратилося ще два або три санаторії і дуже багато землі, що коштує чималі гроші".

"Ми наполягаємо на реституції, тобто нам повертається "Гліцинія", а разом з нею - санаторії "Дніпро", "Пушкіно" і ще низка об'єктів. Після цього будемо розмовляти з Росією про те, чи хоче вона ще "Гліцинію" і яким чином це буде робитися. Буде це оренда або продаж. Але цим буде займатися уже ФДМ", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування