Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вийшов на "стежку війни"?

Понеділок, 16 січня 2006, 10:55

Міністр юстиції Сергій Головатий вважає, що голова Верховної Ради Володимир Литвин пішов війною на президента і уряд.

"Я сьогодні (13 січня) послухав спікера і зрозумів, що Литвин пішов війною", - заявив Головатий в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Його заяву я можу охарактеризувати просто: демагогія і політичні інтриги. Голові Верховної Ради негоже так чинити, а тим паче – академіку Академії правових наук України", - додав міністр юстиції.

На питання, чому, на думку Головатого, Литвин пішов війною, міністр відповів: "Не знаю, мене як міністра юстиції це не цікавить, але все, що він робить або не робить усупереч Конституції і законам, мене хвилює".

"Хочеться політично принизити, познущатися, пограти на нервах, збільшити конфлікт, протистояння. От це робить Литвин, це робить Мартинюк (перший віце-спікер), це роблять депутати антиющенківської коаліції. Це просто гра на нервах", - додав Головатий.

Також міністр зазначив, що наближення виборів "зіграло визначальну роль" в ухваленні рішення про відставку уряду.

"Але не тільки вибори, але і великі гроші, газ, наприклад", - додав Головатий. На уточнення про "великі гроші", він зауважив: "Це політичне питання, я не хотів би з цього приводу багато говорити. Скажемо так - це газ, труба, імпорт, транзит".

Щодо перегляду політреформи або її скасування через Конституційний суд Головатий відповів, що Міністерство юстиції стосовно цього "нічого не готує". "Я думаю, що політреформа сама себе дискредитує", - відзначив він.

"Випадок з відставкою уряду – це перший наслідок такої реформи, і інакше як хаос нинішню ситуацію я не можу назвати. Хаос і криза конституційного правопорядку! Політичне протистояння за відсутності Конституційного суду!", - додав міністр юстиції.

У той же час він заявив, що йому невідомо, "чи надійде ініціатива перегляду положень політреформи з боку президента". "Мін'юст не є суб'єктом конституційних звернень", - зазначив Головатий. 

Щодо майбутнього Конституційного суду міністр юстиції заявив: "Я думаю, незабаром судді будуть приведені до присяги".

"Конституційний суд – єдиний орган, що може стримувати парламент, уряд і президента від неправових дій. Поки суду немає, можна розперезатися і робити усе, що хочеться", - зазначив Головатий.

"Що хочу, те й роблю!" – от чим займається зараз парламентська антиющенківська більшість", - додав він.

На думку Головатого, нинішній "хаос" буде продовжуватися "поки не буде обрано новий парламент і не з'явиться новий уряд, а це - червень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування