Литвин чекає пропозицій депутатів

Понеділок, 16 січня 2006, 10:55

Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликав лідерів парламентських фракцій внести свої пропозиції щодо кандидатур на посаду суддів Конституційного Суду.

Про це спікер заявив у понеділок у ході погоджувальної наради лідерів парламентських фракцій і комітетів.

"Якщо вас не влаштовують ті кандидатури, які вносилися раніше, пропонуйте свої", - відзначив голова Верховної Ради.

При цьому Литвин підкреслив, що Конституція України передбачає паритетне формування Конституційного Суду президентом, з'їздом суддів і Верховною Радою.

Верховна Рада вже тричі не змогла провести вибори суддів КС через те, що більшість народних депутатів відмовлялися брати бюлетені для голосування.

На поточному пленарному тижні Верховна Рада планує розглянути близько 74 питань, у тому числі 10 законопроектів, внесених Кабінетом Міністрів, 2 - президентом, і ще три, що визначені президентом як невідкладні.

18 січня, Верховна Рада буде працювати цілий пленарний день і планує розглянути законопроект про внесення змін до бюджету щодо соціального захисту дітей війни.

Спікер парламенту звернувся до керівництва парламентських комітетів із проханням розглянути ті закони, що повернуті у Верховну Раду з пропозиціями президента. При цьому він підкреслив, що таких законів нагромадилося занадто багато.

Голова Верховної Ради також повідомив, що в п'ятницю, 20 січня, планується закриття поточної, VIII сесії Верховної Ради України IV скликання. Відповідно до проекту порядку денного, закриття сесії заплановане на 12:00.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування