Тимошенко нацькувала Генпрокуратуру на людей Єханурова та Івченка

Понеділок, 16 січня 2006, 12:51

Блок Юлії Тимошенко вимагає від Генпрокуратури порушити кримінальні справи щодо чиновників Кабінету міністрів і НАК "Нафтогаз" через підписання угоди про умови постачання газу між "Нафтогазом" і російським "Газпромом".

Про це йдеться у заяві Блоку Юлії Тимошенко, поширеній в понеділок.

"Блок Юлії Тимошенко вимагає від Генеральної прокуратури адекватної реакції на державну зраду та порушення кримінальних справ щодо чиновників Кабінету міністрів України і НАК "Нафтогаз України", - йдеться у заяві.

"У тому випадку, якщо Генпрокуратура буде і надалі ухилятися від виконання своїх прямих обов’язків, фракція БЮТ поставить питання у Верховній Раді про відставку генерального прокурора України з посади", - зазначено в заяві.

БЮТ також називає цю угоду "антидержавною і злочинною".

"Криза, підвалини якої закладені у Москві 4 січня і яка веде до втрати економічного суверенітету України, отримала тенденцію до розвитку в останні дні", - сказано в заяві.

В документі зазначається, що представники уряду, відправленого у відставку Верховною Радою 10 січня 2006 року, "форсують створення спільного підприємства на основі напівтіньової компанії "Росукренерго" та заявляють про готовність до підписання міждержавної угоди між Україною і Росією про постачання газу за кабальними для української економіки умовами".

"Реалізація цього сценарію неодмінно призведе до повної втрати енергетичної незалежності України, а криза набуде незворотного характеру", - підкреслюється в заяві.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News