Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин пропонує відмовитись від Конституції?

Понеділок, 16 січня 2006, 12:57

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що можна взагалі відмовитися від Конституції і жити, як кому заманеться, за принципом революційної доцільності.

Так він відреагував на ініціативу низки політиків з "Нашої України" про розробку нового тексту Конституції України ще при нинішньому скликанні парламенту.

"Це абсолютно нереально", - заявив Литвин. При цьому він зазначив, що "усім, хто приходить до влади, завжди не вистачає повноважень, і замість того, щоб організовувати роботу, усі борються за повноваження".

Як відомо, про необхідність введення в Україні прямого президентського правління раніше заявляв керівник виборчого штабу НСНУ Роман Безсмертний.

У той же час лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає, що політичні сили, які увійдуть до новообраної Верховної Ради, не дозволять зробити "ревізію змін до Конституції України", які вступили в силу з 1 січня 2006 року.

Водночас, він не виключає можливості внесення "якихось технічних змін" до Конституції, зокрема щодо терміну виборів до парламенту.

Мороз зазначив, що з боку певних політичних сил ініціативи щодо змін до Конституції можуть бути різними, але все це "можна розглядати як наміри, які не мають жодної реальної основи".

Лідер Соцпартії зауважив, що виступити з ініціативою щодо внесення змін до Конституції зовсім не означає, що ці зміни будуть прийняті.

УНІАН, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування