Давидовичу опівночі почнуть "ламати двері"

Понеділок, 16 січня 2006, 17:16

Голова Центвиборчкому Ярослав Давидович назвав процес подання документів політичними силами на включення своїх представників до складу окружних комісій незадовільним.

Про це він заявив у понеділок під час засідання ЦВК, повідомляє Ліга.

За словами агентства, "на сьогоднішній день документи подали тільки 22 партії, незважаючи на те, що термін подання заяв минає сьогодні о 24:00".

"Ну, скажіть, будь ласка, як можна так працювати? Залишилося кілька годин. Адже через два-три дні потрібно проводити жеребкування", - обурився Давидович.

Він припустив, що сьогодні опівночі представники деяких партій будуть "ламати двері", а частина буде приносити заяви у вівторок.

Деякі політичні сили подали заяви на 220-225 представників до складу комісій. Але в той же час, за словами Давидовича, були випадки, коли "одна партія подала одну кандидатуру, як глузування, інша - дві до складу 225 комісій".

Щодо проведення виборів голова ЦВК зазначив, що виборців будуть повідомляти про участь у виборах два рази - 17 лютого і 18 березня.

"Виборець двічі одержить поштову листівку, а не просте запрошення, коли член комісії приходив і вкидав у під'їзд", - підкреслив Давидович.

Він також визнав, що для цього будуть потрібні додаткові кошти. "Але ми підемо на це, ми знайдемо гроші в нашому кошторисі витрат", - пообіцяв голова ЦВК.

За словами Давидовича, якщо наприкінці лютого виборець не одержить запрошення і повідомлення, що він включений у списки виборців, "виходить, у нього є проблеми".

Якщо і вдруге не одержить, "то вже двічі проблема", тому що він не зможе взяти участь у голосуванні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування