Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Металурги ще раз пристрахали президента

Вівторок, 17 січня 2006, 10:24

Українські металургійні підприємства направили чергове звернення президенту, стверджуючи, що вже з першого місяця 2006 року буде відчуватися значне падіння темпів росту економіки до рівня невдалого 2005 року.

Далі, на думку металургів, "піде колапс всієї економіки країни, зупинка підприємств, масові звільнення українців, втрата зовнішніх ринків, гіперінфляція, різкий обвал національної валюти".

Причиною тому металурги називають ситуацію з ціною на природний газ, повідомляє Ліга.

"Ваша команда протягом року роботи не підготувала суспільство і промисловість до збільшення цін на природний газ. Влада породила нову, більш корумповану поросль...", - говориться у зверненні.

Металурги відзначають, що "сьогодні чиновники Кабміну судорожно шукають зачіпки, щоб легалізувати підписані НАК "Нафтогаз України" нелегітимні газові домовленості на рівні міждержавної угоди".

"Мовчать усі, хто повинен побачити крах енергетичної безпеки країни. Більш того, вони стверджують, що Україна має найдешевший газ за всю історію незалежності", - додають вони.

Зокрема, металурги вимагають зупинити "усі нелегітимні переговори" з "Газпромом" і відкликати повноваження в Кабміну на підписання міждержавної угоди.

Зі свого боку вони пропонують делегувати нову групу кваліфікованих парламентаріїв, погодивши її склад із громадськістю і парламентом.

"Поставивши їй в обов'язок керуватися раніше діючими угодами по газу з Росією і Туркменістаном", - додається в зверненні.

Також металурги пропонують "негайно відкрити загальнонаціональний "круглий стіл" по обговоренню виходу з кризи, почати підготовку Національної програми енергозбереження і заходів стимулювання впровадження енергозберігаючих технологій".

"А також внести корективи в держбюджет-2006, зробивши його інвестиційним, спрямованим на енергозбереження", - додають вони.

"І якщо нас не почує влада, ми будемо змушені удатися до акцій протесту", - заявляється в зверненні.

Серед підприємств, що підписалися під зверненням, Алчевський металургійний комбінат, Алчевський коксохімічний завод, "Азовсталь", "Баглейкокс", "Дніпрококс", і Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського.

Також серед них Дніпропетровський трубний завод, Єнакіївський металургійний завод, Краматорський металургійний завод, Макіївський металургійний завод, Північний і Центральний гірничо-збагачувальні комбінати, ПХО "Укрметалургпром" і ТОВ "Технологія".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування