Молдова показала, куди Україну завела б Тимошенко

Вівторок, 17 січня 2006, 10:27

Молдова домовилася з Росією про постачання газу на три місяці поточного року за ціною 110 долларів за тисячу кубометрів, продавши "Газпрому" 64% акцій АО "Молдовагаз".

Як повідомляє "Німецька хвиля", угоду підписали глава "Газпрому" Олексій Міллер та генеральний директор "Молдовагазу" Геннадій Абашкін у понеділок увечері.

Національне телебачення ввечері передало, що президент Молдови Владімір Воронін вважає, що укладення угоди між Москвою та Кишиневом є тріумфом ринкової економіки.

Однак, як висловився молдовский політолог Ніколай Киртоаке, Молдова не вирішила свою проблему.

За його словами, від угоди виграв російський "Газпром", який тепер встановив контроль в АО "Молдовагаз".

На думку керівника фракції "Наша Україна" Миколи Мартиненка, "сумний приклад" Молдови демонструє, що могло статися з Україною, якби вона пішла шляхом, запропонованим Юлією Тимошенко.

"Молдовська сторона відмовилася від вчасного підписання нових угод з Росією щодо постачання газу, сподіваючись, очевидно, на російський "авось", і залишила своїх громадян та промисловість без природного газу", - зазначив він, повідомляє прес-служба депутата.

"У перші дні нового року своїм молдовським сусідам допомогла Україна, проте все одно їм довелося домовлятися з Газпромом. У підсумку Молдова отримала газ, на 15 доларів дорожчий, ніж той, що постачається в Україну, а головне - мусила поступитися Росії своєю газотранспортною магістраллю", - наголосив Микола Мартиненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування