У Єханурова не впорались з "Укртелекомом"

Вівторок, 17 січня 2006, 10:36

Міністерство транспорту і зв'язку і Фонд держмайна не вклалися в тижневий термін, що закінчується в середу, відпущений в.о. прем'єра Юрієм Єхануровим для підготовки "Укртелекома" до приватизації.

Про це пише газета "Дело".

За словами прес-секретаря Мінтрансзв'язку Тетяни Маркіної, міністерство прямо не буде брати участь у підготовці "Укртелекому" до приватизації.

"Задача Мінтрансзв'язку дотепер полягала в підготовці заходів для збереження стабільності ринку зв'язку в контексті приватизації цього підприємства. Відповідні зауваження міністерства були представлені, а всю іншу роботу буде проводити винятково Фонд держмайна", - відзначила вона.

Як повідомили в прес-службі ФДМ, станом на початок тижня Фонд так і не одержав офіційного доручення уряду по "Укртелекому" і поки володіє тільки інформацією, що пройшла в українських ЗМІ.

У ФДМ вагалися із відповіддю, чи зможе Фонд впорався з цією роботою в семиденний термін.

У самому "Укртелекомі" відзначають, що співробітники компанії ніяк не підключені до розробки плану приватизації, оскільки уряд самостійно розробляє такі плани.

Втім, як повідомив нинішній глава наглядової ради "Укртелекому", екс-помічник президента Олександр Третьяков, "над планом приватизації поки працюють експерти, і не виключено, що процес може затягтися ще днів на десять".

"Тому попередні умови і дата поки не підлягають оголошенню", - сказав він і додав, що на сьогодні існує "головне – політична воля продати цей об'єкт до кінця цього року, і такий продаж відбудеться, тому що якщо об'єкт і далі залишатиметься в тому стані, як зараз, інші оператори його обженуть назавжди".

За словами Третьякова, з врахуванням того, що з 1 грудня "Укртелеком" має ліцензію на мобільний зв'язок, "як і "Криворіжсталь", "Укртелеком" обіцяє сюрпризи: по нинішніх прикидках, він уже коштує мінімум $1,5-2 млрд.".

За його інформацією, покупцями "Укртелекому" можуть стати найбільша російська телекомунікаційна компанія АФК "Система", німецька "Дойче Телеком" або французька "Франс Телеком".

"З українських компаній це будуть або UMC, але це та ж російська АФК "Система", або компанії, близькі до концерну СКМ. Ми вважаємо, що краще буде, якщо буде якась західна компанія", - підкреслив Третьяков.

В даний час державі належать 92,86% акцій "Укртелекому".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...