Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія звинувачує Україну в брехні

Вівторок, 17 січня 2006, 10:41

Віце-прем'єр-міністр оборони РФ Сергій Іванов називає неправдою заяву української сторони про те, що ялтинський маяк не перебуває у володінні Чорноморського флоту Росії.

Про це у вівторок повідомляє ICTV.

"Коли українська сторона говорить, що ялтинський маяк ніде не фігурує і не значиться, це неправда", – сказав він.

Крім того, він заявив, що Росія готова укласти з Україною окрему угоду по маяках, повідомляє РІА Новини.

"Росія готова активно продовжувати переговори про подальшу долю об'єктів гідронавігаційного забезпечення Чорноморського флоту", заявив Іванов.

"У базовій угоді між Росією й Україною, де названі всі об'єкти гідронавігаційного забезпечення, записана можливість у майбутньому укласти окрему угоду по об'єктах навігаційного забезпечення флоту. Ця робота ведеться, вона припинялася і відновлялася. Російська сторона готова активно продовжувати переговори", – сказав Іванов.

За його словами, для продовження переговорів у Київ у лютому направиться російська делегація на чолі з заступником голови МЗС РФ Григорієм Карасіним.

"Ми запрошували українську комісію в складі міжурядової підгрупи по Чорноморському флоті на лютий цього року, але українська сторона сказала, що їм приїжджати не з руки і запросила нас до себе. У лютому наша делегація відправиться в Київ, щоб продовжити роботу з угоди", – сказав Іванов.

Він також підтвердив, що вирішувати подальшу долю об'єктів гідронавігаційного забезпечення Чорноморського флоту Росії можна тільки на міжурядовому рівні.

"Якщо вони (об'єкти) названі в документах, то вирішувати їхню подальшу долю можна на міжурядовому рівні, у рамках міжурядових угод", – сказав він.

"Рішення судів будь-якого рівня, у тому числі і селищних не можуть поширюватися на міжурядові домовленості", – підкреслив віце-прем'єр.

Він повідомив, що крім ялтинського маяка, що значиться в додатку до базової угоди між Росією й Україною по Чорноморському флоті, у документі поіменно названі і всі інші об'єкти, що знаходяться у веденні Росії.

"Об'єкти гідронавігаційного забезпечення Чорноморського флоту, частина з яких базується на Україні, на території Криму – ці об'єкти були пойменовані в базовій угоді від 1997 року", – сказав Іванов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...