Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович та Кравчук подалися в сценаристи

Вівторок, 17 січня 2006, 11:16

Представники фракцій СДПУ(о) і "Регіони України" у черговий раз запропонували парламенту прийняти проект постанови, що, на їхню думку, є сценарієм виходу із кризи, що склалася.

За словами прес-секретаря глави ВР Ігоря Сторожука, у проекті постанови пропонується визнати неприпустимою зневагу Конституцією України.

Також пропонується звернутися в Генеральну прокуратуру, щоб та дала оцінку заявам президента Віктора Ющенка і керівника штабу НСНУ Романа Безсмертного на адресу ВР.

У ході погоджувальної ради лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук звернув увагу на те, що президент не визнає змін у Конституцію, уряд не виконує постанову парламенту про відставку уряду, і президент, у свою чергу, захищає уряд.

На думку Кравчука, відбувається відверта компрометація законодавчого органу. Зокрема, за його словами, це пов'язано з погрозами розпустити парламент. Лідер СДПУ(о) також упевнений, що напередодні виборів у країні створюється неконтрольована ситуація.

Представник президента в парламенті Борис Безпалий, у свою чергу, заявив, що пропозиція Кравчука є винятково політичною.

При цьому Безпалий запропонував спочатку розглянути проект постанови Юрія Кармазіна про скасування постанови парламенту про відставку уряду.

Член фракції УНП Валерій Асадчев у ході погоджувальної ради вніс пропозицію привести до присяги суддів Конституційного Суду. На думку депутата, це допоможе знайти вихід із ситуації, що склалася.

Як відомо, раніше керівник виборчого штабу НСНУ Безсмертний заявляв про необхідність введення в Україні прямого президентського правління.

Ліга


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування