Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН ВИКЛИКАЄ ЄХАНУРОВА І ЮЩЕНКА В ГОСТІ

Вівторок, 17 січня 2006, 11:50

У четвер відбудеться засідання Верховної Ради за участю президента та Кабінету міністрів.

Таке рішення досягнуто на погоджувальній раді керівників груп і фракцій парламенту у вівторок, повідомив депутатам спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

"Ми домовились в четвер провести засідання, запросивши президента, уряд, і обговорити питання про взаємодію президента, Верховної Ради й уряду. Звучали пропозиції зробити це у відкритому чи закритому режимі, парламент, думаю, може з цим визначитися", - зазначив Литвин.

За його словами, розгляд такого питання підтримав і президент України.

Литвин також повідомив, що "звернеться до СБУ та Генпрокуратури проаналізувати заяви, що прозвучали останнім часом, як це було у листопаді-грудні 2004 року на відповідність Конституції, наскільки дії політиків співвідносять з законам".

Окрім цього депутати домовились провести у четвер обрання суддів Конституційного суду і привести їх до присяги.

За словами Литвина, депутатам запропонують на розгляд 14 кандидатур.

Якщо ці претенденти будуть відхилені фракціями, то вони можуть пропонувати свої кандидатури. Після представлення кандидатів у четвер Литвин пропонує провести рейтингове голосування і тих, хто набрав найбільше голосів внести в бюлетень для голосування.

Спікер також закликав депутатів продовжити роботу над документами по СОТ, які запропоновані урядом.

Як повідомляє прес-служба президента, перед цим Віктор Ющенко обговорив питання спільного засідання з Володимиром Литвином.

"Президент ще раз наголосив, що його позиція незмінна: заради порозуміння і стабільності в державі відповідальна політична еліта повинна вирішувати всі конфлікти у діалозі, за столом переговорів", - зазначає прес-служба.

Також Ющенко закликав "відмовитися від передвиборчих емоцій, відкинути некоректні заяви на адресу своїх колег та продемонструвати повагу до України та українського народу".

Водночас 18 січня під головуванням президента пройде засідання Ради нацбезпеки, де планує обговорити вплив поточної політичної ситуації на соціально-економічний розвиток країни.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...