Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія чекає, коли Україна їй "маякне"

Вівторок, 17 січня 2006, 12:48

Росія так і не одержала офіційних роз'яснень від України по ситуації навколо Ялтинського маяка, повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Ми так і не одержали виразного офіційного пояснення того, що відбулося, коли був захоплений маяк", - сказав міністр у вівторок на прес-конференції в Москві.

Він відзначив, що захоплення маяка відбулося через "день-півтора після того, як президенти Росії й України в Астані висловили обопільне задоволення переговорами, і Ющенко підтвердив, що угода по Чорноморському флоту буде неухильно виконуватися".

Після того, як маяк був захоплений, російська сторона "звернулася за офіційним роз'ясненням по лінії адміністрації президента України", нагадав Лавров. Однак, за його словами, відповідь була такою, що в адміністрації "довідалися про факт захоплення (маяка) з газет".

Українські представники пообіцяли розібратися із ситуацією і дати офіційну відповідь.

"До нашого подиву ми стали свідками заяви МЗС України, що всі маяки і гідронавігаційні об'єкти утримуються Росією незаконно і їх необхідно повернути", - продовжив Лавров.

"Важко зрозуміти, хто стоїть за заявами і говорить від імені України. Ми чекаємо офіційних зрозумілих роз'яснень від української сторони", - підкреслив він.

РИА Новости

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування