Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН ОЧИСТИВСЯ ВІД ОБВИНУВАЧЕНЬ МЕЛЬНИЧЕНКА

Вівторок, 17 січня 2006, 13:45

Деснянський райсуд Києва у вівторок задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Литвина до екс-майора держохорони Миколи Мельниченка про захист честі і достоїнства і зобов'язав останнього вибачитися.

Як повідомили джерела в суді, висловлення Мельниченка щодо нібито причетності спікера до убивства Гонгадзе визнані судом такими, що не відповідають дійсності і паплюжать честь і достоїнство Литвина.

Зокрема, визнані таким, що не відповідають дійсності, заяви Мельниченка про нібито наявні підстави у Литвина ненавидіти Гонгадзе; про те, що Литвин давав указівки щодо долі журналіста; про його особисте збагачення шляхом "пограбування державних підприємств".

У рішенні суду відзначається, що відповідач на судові засідання не прибув. Повістки, направлені за останніми відомими адресами його проживання, були повернуті в суд з актами ЖЕКів про неможливість їхнього вручення.

Суд також запросив Мельниченка взяти участь у процесі через газету "Голос України".

Деснянський райсуд відзначає, що розповсюджені Мельниченком відомості про Литвина неправдиві, оскільки по суті є обвинуваченнями в здійсненні злочинів. При цьому ніяких рішень судів, які б встановили причетність Литвина до здійсненні злочинів, не існує.

Суд зобов'язав Мельниченка в п’ятнадцятиденний термін з моменту, коли рішення суду набуло законної сили, спростувати розповсюджену ним неправдиву інформацію і принести Литвину вибачення за принесений моральний збиток. З Мельниченка також стягнуті судові витрати в розмірі 17 грн.

Раніше Литвин повідомляв, що його адвокати подали заяву до суду на Мельниченка. Відповідаючи на питання, у відповідь на що саме він подав до суду, Литвин сказав: "На усіх у цілому. І зокрема тому, що в мене "руки по лікті в крові".

Мельниченко, який повернувся в Україну наприкінці листопаду, заявив, що в колишнього голови президентської адміністрації, нині спікера Литвина були побутові мотиви усунення журналіста Георгія Гонгадзе.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...