Тимошенко запропонує Ющенку і Морозу контракт

Вівторок, 17 січня 2006, 14:21

Блок Юлії Тимошенко готує документ про співробітництво, що запропонує підписати Соціалістичній партії і виборчому блоку "Наша Україна".

Про це у вівторок на прес-конференції повідомив заступник керівника виборчого блоку БЮТ Микола Томенко, передає Ліга.

Якщо соціалісти і блок "Наша Україна" погодяться підписати такий документ, то, за словами Томенка, усі громадяни зможуть побачити, які зобов'язання бере на себе кожна з політичних сил.

Представник БЮТ відзначив, що головною умовою для блоку буде "не зрадити Україну і не зрадити Майдан".

Томенко завірив журналістів, що документ готується відповідно до європейських норм, і в ньому будуть чітко виписані цінності, що підтримують політичні сили.

Заступник керівника БЮТ розповів, що в документі будуть прописані умови висування прем'єра. За словами Томенка, та сила, що набере більше всього голосів, матиме право на вибір: висувати кандидатуру прем'єра або спікера.

Представник керівництва блоку відзначив, що партії, що підпишуть документ, візьмуть на себе зобов'язання не укладати угод з конкретним переліком політичним сил.

Томенко при цьому підкреслив, що, імовірніше за все, це будуть комуністи і Партія регіонів.

Що стосується Блоку Литвина, то це, за словами Томенка, стане предметом дискусій, оскільки БЮТ виступає проти співробітництва з цим блоком, тоді як "Наша Україна" - за.

Днями, перебуваючи з робочим візитом у Львові, лідер БЮТ Тимошенко заявила, що ніколи не ставила самоціллю одержання посади прем'єра.

Відповідаючи на питання журналістів, чи буде вона вимагати посади прем'єра у випадку коаліції з "Народним Союзом "Наша Україна" у новому парламенті, Тимошенко підкреслила:

"Єдине, чого я хочу - це відстоювати інтереси України і Ющенка. Зрештою, тепер уже пізно "вимагати" посаду прем'єра від президента, тому що тепер це вирішує не президент, а народ України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування