Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газову угоду з Росією Івченко уклав через 25-градусний мороз

Вівторок, 17 січня 2006, 16:14


Керівник "Нафтогазу" Олексій Івченко заявляє, що готовий піти у відставку, якщо хтось доведе йому невигідність для України газових угод з Росією.

"Якщо найдеться відповідальна особа, яка проаргументує мені, що я на цій посаді наніс шкоду "Нафтогазу" та Україні, то я сам піду з посади, мене не треба буде звільняти", - сказав Івченко на прес-конференції.

Івченко додав, що якби Україна не домовилась би з Росією, то не змогла б втримати під час різкого похолодання.

"Був варіант не знаходити компроміс, працювати за угодами, які були. Але, як ви бачили, 1 січня інша сторона, незважаючи на угоди, знизила постачання газу на 120 мільйонів кубометрів. І при сьогоднішніх морозам мінус 20-25 градусів, які прогнозуються, ми б не витримали", - зазначив Івченко.

"Що б тоді казала опозиція? Що влада не вміє домовлятися, заморозила країну", - додав він.

За його словами, суд у Стокгольмі "тривав би протягом року, двох, п’яти..."

"Але за цей час була б розбалансована система України і Європи, і ніхто б тоді уже не розбирався, які угоди були підписані", - зазначив Івченко.

Він ще раз наголосив, що отримані Україною результати є найвигіднішими. "За тими умовами, які ми вибороли для України, ціна газу є найнижчою".

"Якщо хтось може запропонувати кращі умови, то нехай зробить", - додав Івченко.

Івченко сказав, що раніше "Україна ніколи не мала ціну за газ 50 доларів – Україна 14 років була у мишоловці, і за дешевий газ ми віддавали то заводи, то газети, то пароходи".

Івченко також спростував заяву Тимошенко, що "Нафтогаз" не мав права створювати спільне підприємство з "РосУкрЕнерго":

"Ми можемо це робити, ми не казенне підприємство, а акціонерна компанія. І на сьогодні ми уже є засновниками підприємства в Об’єднаних Арабських Еміратах, ми маємо газотранспортний консорціум з Газпромом в пропорції 50% на 50%".

"Словоблуддя, яким займається пані Тимошенко, мені навіть нецікаво коментувати", - додав Івченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...