Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За прозорість виборів відповідатиме РНБО

Вівторок, 17 січня 2006, 18:21

У виконання доручення президента готується комплекс заходів, направлених на забезпечення чесного і прозорого проведення виборів-2006 і протидію використанню адмінресурсу.

Відповідні пропозиції будуть передані главі держави найближчим часом, заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Анатолій Кінах, передає Інтерфакс із посиланням на прес-службу РНБО.

"Ми пам'ятаємо цинічний тиск на волевиявлення громадян і грубу фальсифікацію виборів президента в 2004 році", - відзначив він.

"Президент Віктор Ющенко як гарант Конституції доручив забезпечити прозорий і демократичний виборчий процес і підготувати комплекс заходів щодо протидії використанню адмінресурса на загальнодержавному і місцевому рівнях у ході виборів у Верховну Раду України", - сказав Кінах .

При цьому він підкреслив принципову важливість того, щоб "громадяни України здійснили свій вибір у березні поточного року розумом, вільно і прозоро".

За його словами, комплекс заходів щодо забезпечення чесних і прозорих виборів-2006 і протидії використання адмінресурсу будуть розглядатися на засіданні політради при президенті України.

До його підготовки будуть притягнуті суспільні і правозахисні організації, профспілкові та інші спеціалізовані журналістські асоціації, аналітичні центри, місцеві державні адміністрації, представники політичних партій.

Представники відповідних структур також будуть включені до складу міжвідомчих робочих груп, що планується створити для оперативного реагування на можливі конфліктні ситуації, пов'язані з ходом виборчої кампанії.

Кінах також повідомив про намір створити в обласних центрах і містах обласного підпорядкування, могутніх промислових центрах, Києві і Севастополі цілодобових "телефонних ліній довіри", що забезпечать можливість оперативного інформування правоохоронних органів про зафіксовані громадянами країни порушення виборчого законодавства, спроб застосування адмінресурсу.

"Забезпечення прозорого виборчого процесу, розуміння людьми логіки процесів, що відбуваються в суспільстві, - умова осмисленого вибору і результату виборів, що буде працювати на консолідацію суспільства", - підкреслив Кінах.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування