Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин позмагається з Каськівим і Богословською

Вівторок, 17 січня 2006, 18:21

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин, лідер партії "Віче" Інна Богословська, а також лідер "Пори" Владислав Каськів претендують на звання "Суспільний лідер року" у рамках загальнонаціональної програми "Людина року-2005".

У вівторок підведені остаточні підсумки експертного опитування за 2005 рік і визначені кращі представники української еліти, які за свої професійні досягнення в 2005 році будуть нагороджені в 19-ти номінаціях.

Як повідомив на прес-конференції в Києві генеральний директор програми "Людина року" Аркадій Райцин, в опитуванні брали участь 693 експерти, який делегувала 151 авторитетна і впливова організація. Усього за 2005 рік у програмі "Людина року" на одержання лауреатських звань були номіновані 982 претендента.

За словами Райцина, традиційно найбільша кількість претендентів у номінації "Діяч мистецтва року" - 115 осіб.

Як основні претенденти на нагороду в цій номінації названі народний артист, соліст Національної опери Володимир Гришко, популярна співачка Тіна Кароль, а також молодий режисер, переможець 58-го Канського кінофестивалю в категорії короткометражних фільмів з фільмом "Подорожні" Ігор Стрембіцький.

Для журналістів у програмі "Людина року" передбачені дві номінації: "Журналіст року в сфері друкованих ЗМІ" і "Журналіст року в сфері електронних ЗМІ".

На ці звання претендують Сергій Лещенко (інтернет-видання "Українська Правда"), Сергій Рахманін (газета "Дзеркало тижня"), Андрій Хрустальов (газета "Комсомольська правда в Україні"), Володимир Ар'єв (телеканал "5 канал"), Віталій Гайдукевич (телеканал "НТН"), Юрій Торопчинов (ТРК "Ера").

Основними претендентами в номінації "Актор року" є, зокрема, заслужений артист, актор Театру драми і комедії на Лівому Березі Володимир Горянский, заслужений артист, актор Театру драми і комедії на Левом Бережу Віталій Линецький.

Крім того, у рамках 10-ї ювілейної програми "Людина року" відбудеться нагородження в номінаціях "Регіональний лідер року", "Міський голова року", "Промисловець року", "Підприємець року", "Менеджер року", "Фінансист року", "Лідер малого і середнього бізнесу року", "Національна торговельна марка року", "Аграрій року", "Інвестиція року", "Учений року", "Спортсмен року", "Меценат року", "Юний талант року".

"Варто відзначити те, що 48 лауреатів нинішнього року ще ніколи не були лауреатами минулих програм, тобто щороку перелік лауреатів доповнюється новими персонами, новими яскравими успіхами у своїй традиційній діяльності, що заслуговують того, щоб носити високе звання лауреата програми "Людина року", - сказав Райцин.

Церемонія нагородження лауреатів і переможців програми "Людина року-2005", а також власників спеціальних і міжнародних премій Вищої академічної ради програми за 2005 рік відбудеться 11 березня 2006-го року.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...