Україну чекає черга референдумів

Вівторок, 17 січня 2006, 18:55

У Центральну виборчу комісію надійшли документи про ініціювання трьох всеукраїнських референдумів.

Про це заявив голова ЦВК Ярослав Давидович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на реєстрацію ініціативних груп по проведенню всеукраїнського референдуму з питань вступу України до НАТО та ЄЕП у ЦВК надійшло 154 подання, з яких комісія розглянула 99.

ЦВК зареєструвала 67 ініціативних груп, 32-м - відмовила. На сьогодні на розгляді в комісії знаходиться 55 таких подання.

Крім того, 2 січня в ЦВК надійшло одне подання на реєстрацію ініціативної групи з Харкова по проведенню всеукраїнського референдуму, на який виносяться питання про підтримку законопроектів депутата Володимира Гошовського про внесення змін у Конституцію.

Зміни стосуються посилення захисту прав і свобод громадян, удосконалення діяльності органів державної влади, а також про скасування недоторканності окремих категорій громадян.

На засіданні у вівторок ЦВК розглянула це подання і відмовила у реєстрації ініціативної групи, оскільки не знайшла правових підстав для реєстрації.

Давидович також повідомив, що з 9 січня в ЦВК почали надходити матеріали про реєстрацію ініціативних груп по проведенню всеукраїнського референдуму з питань обмеження недоторканності депутатів, президента, суддів, депутатів і голів місцевих рад.

Такі подання надійшли з Чернівецької, Хмельницької, Черкаської і Дніпропетровської областей.

Термін розгляду цих подань минає 24 січня, і поки що голова ЦВК вагається з відповіддю, яке рішення буде прийнято за підсумками їхнього розгляду.

Давидович підкреслив, що в ЦВК не надходили документи і звернення ні від президента, ні від ініціативних груп про проведення референдуму, що стосується конституційної реформи.

Як повідомлялося, з ініціативою винесення на всенародне обговорення питання про політреформу виступив президент Віктор Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування