Янукович надрукував про себе "грабіжника-механіка-ізгоя"

Вівторок, 17 січня 2006, 19:01

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович поставив собі мету перемогти на парламентських виборах.

Про це він сказав в інтерв'ю The New York Times, матеріал якого вийшов під заголовком "Ізгой знову стає фаворитом передвиборчої гонки".

"Ми поставили собі мету перемогти на виборах", – заявив Янукович в інтерв'ю в штабі своєї партії.

Видання відзначає, що "рік тому Янукович здавався зганьбленим, покинутим навіть прихильниками". "Сьогодні він очолює партію, яка, за прогнозами, одержить більшість місць на парламентських виборах, до яких залишилося трохи більше двох місяців", - пише автор статті.

На думку The New York Times , повернення Януковича – "це результат не стільки його успіхів, скільки невдач, яких зазнав Ющенко за рік, що пройшов після його інаугурації".

"Робота влади неефективна. Усе, що відбулося за цей рік, знизило економічний рівень, підсилило нестабільність у країні і зіпсувало імідж нашої держави у світі. Для тих, хто підтримав Ющенка, це був рік розчарувань. Для тих, хто його не підтримував, включаючи і мене, це був рік іспитів", - заявив Янукович в інтерв'ю, відповідаючи на питання про "несподівані повороти в його долі".

Видання відзначає, що Януковичу, на відміну від Ющенка, вдається об'єднати своїх прихильників, "переважно російськомовних жителів промислового сходу і півдня, де Ющенко не зумів домогтися підтримки".

"Янукович, колишній механік, який піднявся сходами регіональної влади в Донецьку на шляху до посади прем'єр-міністра, залишається лідером своєї партії, незважаючи на поразку й інші фактори, включаючи чотири роки у в'язниці, куди він потрапив у юності за грабіж і напад", - пише газета.

Що стосується нинішнього президента, то видання відзначає, що "хоча за кордоном Ющенка часто зображують демократом-реформатором, що прагне зблизити Україну з Європою і США, вдома його репутація страждає як не від одного, так від іншого".

"У нього синдром Горбачова. За кордоном він виглядає краще, ніж удома", - цитує The New York Times слова Михайла Вінницького, професор соціології в Київському університеті.

Незважаючи на часом неприємні епітети щодо лідера Партії регіонів, стаття передрукована сайтом Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування